14/1/2020
El Cèntric Espai Cultural del Prat va acollir, el dilluns 13 de gener passat, la presentació de la primera edició de la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet, de la mà d’AGT (Associació de Gastronomia i Turisme). El restaurant Can Martinet d’Abrera ocupa la posició número 40 de la guia. L’acte va comptar amb més de 10 alcaldes de la comarca del Baix Llobregat, com l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, regidores i regidors de l'Ajuntament d'Abrera i altres consistoris, tinents d’alcalde, representants de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, xefs de màxim prestigi i gastrònoms.
Cuina arrelada al territori
D’entre els més de 1.500 negocis del sector, la publicació recull els 50 restaurants que representen a més de 20 ciutats del Baix Llobregat. Una classificació que ha sortit gràcies a les deliberacions i tasts d’un jurat gastronòmic de primer nivell que els ha visitat durant tot l’any passat. La guia reuneix 50 restaurants que cultiven el gust pel plaer, la qualitat culinària i una proposta gastronòmica amb els productes de proximitat i els seus productors com a referència. Encapçala la guia el restaurant Marimorena (Sant Boi de Llobregat), seguit de Major 36 (Gavà) i Sucapà (L’Hospitalet).
Can Martinet d'Abrera, a la posició número 40 de la guia, ofereix durant tot l’any a la seva carta propostes culinàries amb els productes de proximitat, que es cultiven a l’horta del Baix Llobregat, uns productes que gaudeixen del distintiu “Producte FRESC del Parc Agrari” que certifica la frescor, la proximitat, la temporalitat i el saber fer de la pagesia del Baix Llobregat.
La guia d'AGT vol escapar de propostes elitistes i apostar per una cuina arrelada al territori i que sigui accessible a totes les butxaques. És fruit de dos anys de treball, de buscar i rebuscar, de tastar llocs i preguntar, de contrastar, i finalment de la visita als restaurants de 10 persones de diferents àmbits, que han analitzat les propostes gastronòmiques de 75 restaurants, d’entre els quals en surt una classificació amb els 50 millors, que van rebre un reconeixement per la seva presència a la guia.
La Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va tancar l’acte de presentació de la guia amb una reivindicació del paper de la pagesia i els productors de proximitat com a base de la gastronomia del país. La publicació es podrà comprar inicialment a través de la web agtbaix.cat i es distribuirà als restaurants inclosos a la guia i llibreries de la comarca.