5/9/2022
Un centenar de persones participen en la Verema Solidària al Celler de Can Morral del Molí, el diumenge 4 de setembre passat
El Celler de Can Morral del Molí va acollir una verema solidària, que es duu a terme cada any en un municipi diferent de Catalunya. En aquesta ocasió, es va triar el Celler de Can Morral del Molí, i un centenar de persones van gaudir de l'acte solidari, on tots els beneficis recaptats es destinaran al treball contra la pobresa i l'exclusió social i, en aquest cas, a ajudar l'Ivet, una nena que pateix una malaltia minoritària. De fet, el cas de l'Ivet, és l'únic en tot Catalunya i en l'estat espanyol. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem col·laborat i hem donat el nostre suport en l'organització de la iniciativa, amb suport logístic.
Una Verema Solidària amb gran èxit d'assistència!
La Verema Solidària es fa cada any en un municipi diferent de Catalunya. És una iniciativa solidària que neix amb l’objectiu de recolzar projectes socials que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social al territori català. Sota el lema “Talla amb la pobresa i l’exclusió social”, entre finals d’agost i primers d’octubre, s’organitza una activitat de verema a diferents cellers que inclou collita de raïm a mà, píndoles de coneixement sobre les peculiaritats de cada celler, tast de vins i un dinar.
Així, el diumenge 4 de setembre passat, la verema solidària es va dur a terme al Celler de Can Morral del Molí, a la Masia de Can Morral del Molí s/n - Ctra. BV-1202, d’Ullastrell a Olesa de Montserrat, molt a prop del barri de Santa Maria de Vilalba d'Abrera. Un centenar de persones van participar en l'acte solidari, on tots els beneficis recaptats es destinaran al treball contra la pobresa i l'exclusió social i, en aquest cas, a ajudar l'Ivet, una nena que pateix una malaltia minoritària. De fet, el cas de l'Ivet, és l'únic en tot Catalunya i en l'estat espanyol.
Entre els i les assistents, es trobàven l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro i el regidor de Medi Ambient, Xavier Serret.
Un centenar de persones participen en la Verema Solidària al Celler de Can Morral del Molí, on tots els beneficis recaptats es destinaran a ajudar l'Ivet, una nena que pateix una malaltia minoritària i és l'únic cas en tot Catalunya i en l'Estat Espanyol
Jordi González, gestió, direcció i logística de la Verema Solidària
Un dels organitzadors, el Jordi González, ha fet una valoració fantàstica de la Verema Solidària d'enguany, ja que "després de dos anys parats per la COVID19, estem tornant a empendre. És el cinquè any de Verema Solidària, tot i que va començar al 2016, i l’esforç generat entre els cellers, les entitats i tot plegat fa veure que és una activitat fantàstica per recollir fons per unes causes socials o d’investigació que són molt necessàries en aquest moment en la nostra societat".
González també ha comentat que aquesta associació "sense ànim de lucre treballa en l'organització de projectes de captació de fons a nivell global. I un dels primers projectes que se’ns presenta és col·laborar en el món del vi de vinya per fer aquest esdeveniment que el que pretén és captar fons".
"És el cinquè any de Verema Solidària, i l’esforç generat entre els cellers, les entitats i tot plegat fa veure que és una activitat fantàstica per recollir fons per unes causes socials o d’investigació que són molt necessàries en aquest moment en la nostra societat"
La Verema Solidària 2022 està patrocinada pel Celler de Can Roca i es va fer la seva presentació al Palau Robert. La campanya es tanca a la primavera següent amb la presentació dels vins de la Verema Solidària i amb activitats de tast i maridatge que compten amb la presència de personatges reconeguts dins del món del vi i la gastronomia.
Un celler familiar, amb molta història!
Aproximadament des del segle XV, la masia ha estat habitada per la família Morral, passant de generació en generació, dedicant-se al conreu de la vinya i l'olivera. Treballen amb la voluntat de mantenir el paisatge agrari i els cultius tradicionals. El conreu és totalment ecològic, treballant amb el màxim respecte cap a la terra i centrant-se en l'agricultura regenerativa amb algunes aplicacions biodinàmiques.
Les vinyes envoltades de bosc, són de les varietats Tempranillo, Chardonnay, Garnacha negra, Muscat, Xarel·lo, Sumoll i Macabeu, amb vinyes d’entre 60 i 80 anys d'antiguitat. Per tota la finca hi ha disseminades oliveres de la varietat Becaruda, oliveres centenàries i autòctones de la zona.
Des del celler s’elabora un vi sense additius i amb mínima intervenció, cuidant de tot el procés, des de la vinya fins a l'ampolla.
Des del Celler de Can Morral del Molí es treballa amb la voluntat de mantenir el paisatge agrari i els cultius tradicionals. El conreu és totalment ecològic, treballant amb el màxim respecte cap a la terra i centrant-se en l'agricultura regenerativa amb algunes aplicacions biodinàmiques
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!