Aquestes dates queden supeditades a possibles mesures que es puguin adoptar en relació amb la COVID-19. Enguany es preveu que 30.000 estudiants faran les proves.
Des de l'Ajuntament d'Abrera volem compartir amb l'alumnat d'ESO i Batxillerat i les seves famílies unes orientacions i consells per ajudar en la gestió de les emocions durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia de coronavirus.
La nova selectivitat s’adaptarà a la situació actual “en el sentit de flexibilitzar l’opcionalitat” que ja hi havia en els exàmens de les matèries. És a dir, no només hi haurà dues opcions per a cada prova (opció A i opció B), sinó que es proposaran diversos enunciats per no perjudicar els alumnes i perquè siguin ells mateixos els que evitin el temari que no han pogut fer a classe.
No hi haurà un “canvi radical” en els exàmens: els continguts seguiran sent els mateixos, no es reduiran els temaris, i tampoc canviarà la llargada ni la tipologia dels exàmens que “professorat i alumnat coneixen, practiquen i esperen”. Aquesta dada és important perquè els estudiants es preparen fent exàmens d’anys anteriors.
El termini de matriculació per a la realització de la selectivitat serà del 15 de maig al 15 de juny. Tots els tràmits es faran telemàticament mitjançant el Portal d’Accés a la Universitat (feu clic aquí)
Qui pot fer-la?
- Alumnes de 2n curs de batxillerat (Catalunya).
- Alumnes amb batxillerat o equivalent aprovat en convocatòries anteriors i que es presenten per primera vegada a la PAU, i alumnes que ja han aprovat la PAU i volen millorar nota.
- Alumnes de cicle formatiu de grau superior (CFGS).
PAU +25 anys:
- Fase general: 20 de juny
- Fase específica: 27 de juny
Pel que fa a la convocatòria extraordinària de setembre, encara resta pendent l'actualització de dates.
Trobareu tota informació sobre les PAU en el Canal Universitat, fent clic aquí.
Gestionem les emocions
Noies i Nois! Preneu nota d'algunes propostes que aquests dies us poden ser útils:
- Acceptar quina és la teva realitat ara. No lluitar contra ella. No la podem canviar i, per tant, és bo que deixis de frustrar-te (si ho estàs fent). Ara ens toca estar a casa i això no ho podem canviar.
- Normalitzar que si a fora tot és un caos també és lògic que dins teu, a moments, també sentis malestar o tinguis sensació de caos. Pot ser que et costi concentrar-te, rendir com abans, trobar el moment adequat per treballar, establir rutines, etc.
- Ser conscients del que pots controlar. Hi ha una part molt important de tot el que està passant que no pots controlar i que no depèn de tu. La idea és centrar les teves energies en el que sí que depèn de tu i dels teus: seguir les orientacions que ens indiquen les autoritats (quedar-se a casa, seguir unes pautes d’higiene…), decidir a què destines el temps, etc.
- Connectar-nos a l’avui: evitar anticipar què passarà gaire més enllà d’avui. Es tracta d’anar dia a dia. En temps de molta incertesa pensar en el futur, llunyà o proper, ens pot generar angoixa i malestar.
- Quan tens moments de malestar, buscar estratègies que t’ajudin: escriure en paraules el que et passa, escoltar música, dibuixar, plorar, ballar, etc. et poden servir per evadir-te una estona.
També és important:
- Dosificar la informació que t’arriba: evitar està tot el dia pendent de les notícies i buscar moments de desconnectar.
Ser responsables a l’hora de compartir informació. Extreure-la de fonts fiables per evitar la propagació de notícies falses.
- Trobar espais per poder desconnectar d’aparells electrònics: televisió, mòbil, tablet, pc, vídeojocs…
Compartir temps de qualitat en família. Buscar alguna activitat per compartir (jocs de taula, cuinar, fer exercici físic, mirar les notícies junts…).
- Fer una mica d’exercici físic.
- Buscar espais d’oci i desconnexió.
- Crear-te un horari base adaptat a la teva situació i establir unes rutines. L’horari és bo complir-lo de dilluns a divendres i donar al cap de setmana el mateix caire festiu al que estàs acostumat, fent activitats de lleure com escoltar música, veure una peli, cantar, ballar, pintar…
Saló de l'Ensenyament virtual
Entre el 20 i el 24 de maig, podeu consutar la #firacampusvirtual, una plataforma on els i les joves podran conèixer una àmplia oferta acadèmica de batxillerat, estudis superiors, estudis artístics, formació professional, màsters i post-graus!
Trobareu tota la informació al web del Saló de l'Ensenyament (feu clic aquí).
Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!
- Web abrera.cat
- Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
- Youtube Ajuntament d'Abrera
- Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
- Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.