13/1/2021
Continuen les vacunacions contra la Covid-19 a Abrera. Aquest dimarts 12 de gener s'ha administrat la primera dosi de la vacuna a tot els i les professionals del CAP d'Abrera, segons ha informat el centre, després que les autoritats sanitàries anunciessin la setmana passada que s’avançava la vacunació en paral·lel a la campanya de les residències.
El dimarts 29 de desembre es van posar les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera. Totes les persones residents i una part del personal van rebre la primera dosi de la vacuna i una setmana després es va vacunar la resta. La segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 s'administrarà el proper dimarts 19 de gener al primer grup (residents i part dels treballadors i treballadores) i el dijous 4 de febrer a la resta de professionals.
D'altra banda, aquest dimarts també s'ha iniciat la campanya de vacunació contra la COVID-19 als professionals sanitaris de l'hospital comarcal Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), hospital de referència a Abrera. La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia. La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.
Priorització dels col·lectius de risc
Per a la primera etapa de vacunació, on la disponibilitat de dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels grups següents:
Repte global
La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents. En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca. El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!