19/6/2020
Durant la celebració de la nit de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació.
Des de l’Ajuntament d’Abrera es donen una sèrie de consells per a un consum òptim d'aquest producte. L'increment de les temperatures característic d'aquesta època de l'any en el nostre territori suposa un factor de risc associat al consum d’aquests productes.
És important adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració o la venda d’aquests aliments. Aquests establiments són els encarregats d’oferir als consumidors productes que reuneixen les garanties sanitàries i alhora estan sotmesos al control oficial de les autoritats.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:
Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l’adquisició en el lloc de destinació.
Recomanacions per celebrar la nit de Sant Joan amb especial precaució per la Covid-19
Des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es donen una sèrie de recomanacions per celebrar la nit de Sant Joan amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la Covid-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic: