20/6/2023
Consulteu les recomanacions per a un consum saludable de les coques de Sant Joan, per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir-ne amb seguretat
Durant la celebració de la revetlla de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers d’aquests productes típics. Les coques, especialment les farcides, són productes que poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació. A més, l'increment de les temperatures característic d'aquesta època de l'any en el nostre territori suposa un factor de risc associat al consum d’aquests productes. Igualment, és important adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració o la venda d’aquests aliments. Aquests establiments són els encarregats d’oferir als consumidors productes que reuneixen les garanties sanitàries i alhora estan sotmesos al control oficial de les autoritats.
Recomanacions per prevenir toxiinfeccions alimentàries
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:
Conserveu en fred fins al moment del consum les que contenen crema o nata (si no les consumiu totalment, retorneu-les ràpidament a la nevera)
Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!